Denon Upgraded haar HEOS Draadloos Audio Systeem met Bluetooth en Hi-Res Audio

Voor iedereen die het HEOS draadloos speakersysteem van Denon al kende, er is nieuws. De audioproducent heeft namelijk haar HEOS systeem een flinke upgrade gegeven. Qua uiterlijk is er niet bijster veel veranderd, maar aan de binnenkant zijn een aantal zeer gewenste upgrades uitgevoerd.

Bluetooth ingebouwd

Wie nog een van de eerste HEOS speakers heeft komt dit misschien als een bekende situatie. Je zit thuis tussen je playlist op Spotify door wat op YouTube rond te kijken en komt net die ene vette nieuwe filmtrailer tegen waarvan je wilt genieten met net dat beetje meer volume… jammer dat kon niet.

Immer kon je geen audio van YouTube over je HEOS speaker krijgen. Tenzij je uiteraard met een jack-kabeltje aan de slag ging.

Eigenlijk zou je op dit moment zeer geholpen zijn als Bluetooth aanwezig was. Weliswaar is Bluetooth kwalitatief gezien niet de beste oplossing, toch was het een oplossing. Dat was bij Denon ook wel doorgekomen, en vorig jaar zijn ze dan ook begonnen met het leveren van een Bluetooth adapter bij hun draadloos audio systeem.

USB-poort niet langer bezet

Die adapter was weliswaar een oplossing, maar betekende tegelijkertijd dat je USB poort bezet was en dus niet langer gebruikt kon worden voor bijvoorbeeld een externe hard schijf met muziek. Dat probleem is nu geheel verholpen. In de zogenaamde HS2 serie zoals Denon de upgrade van hun HEOS draadloos speakersysteem noemt, is Bluetooth standaard ingebouwd.

HEOS-bluetooth-support

Zoals hierboven te zien, herken je de nieuwe modellen aan de Bluetooth connectie op de achterkant.

Hi-Res audio

Een andere belangrijke upgrade is de ondersteuning voor muziek in hoge resolutie, ook wel hi-res audio genoemd. Zoals Denon het zelf omschrijft in hun persbericht: “Thuis op je gemak via netwerk of USB luisteren naar ongecomprimeerde WAV- (PCM-), ALAC- (Apple-Audiocodec zonder verlies) en FLAC- (Free ‘Lossless’ Audiocodec) muziekbestanden tot 24 bits/192 kHz. Daarnaast is het binnenkort ook mogelijk te luisteren naar DSD (DSD is het audiocodeerformaat van SACD) en AIFF (Audio Interchange File Format) audiotracks.”

Een enorme waterval aan termen, maar in kort wil dit zeggen dat het draadloos audio systeem nu niet meer alleen met MP3-kwaliteit overweg kan, maar met muziek op de hoogst mogelijke kwaliteiten.

Met hi-res muziek hoeft muziek namelijk niet meer gecomprimeerd (kleiner gemaakt) te worden. Je hebt dus veel helderder en duidelijker geluid.

 

video-image

Enter a captionMocht je eens willen horen wat MP3 (gecomprimeerde muziek) weghaalt van nummers, bekijk dan eens dit filmpje op YouTube (link: https://www.youtube.com/watch?v=UoBPNTAFZMo). Vanaf 1:38 krijg je het “verlies” te horen, wat bijna een geheel nummer is.

 

Bandbreedte

Muziek in hoge resolutie klinkt stukken beter, maar het heeft uiteraard ook een nadeel. Doordat hi-res muziek veel minder tot geen compressie heeft, zijn de bestanden echter wel een stuk groter. Hierdoor vraagt het streamen van muziek meer van je netwerk en internetverbinding. Houdt daar rekening mee bij het samenstellen van je systeem.

Het uiterlijk

Van buiten zijn de speakers grotendeels hetzelfde gebleven. De aansluitingen zien er iets anders uit door de aanwezigheid van het Bluetooth knop. Binnen het draadloze speakersysteem zijn alleen de HEOS 3, AMP en Link veranderd qua kleuren. Zo is de zijkant van de HEOS 3 iets donkerder en zijn de AMP en Link nu uitgevoerd in de kleur ‘Gunmetal’.

heos-amp

Enter a captionDe HEOS AMP is nu geheel in gunmetal kleur in plaats van de hiervoor contrasterende pianolak zwart met zilveren uitvoering.

HEOS3

De HEOS 3 met een wat donkerdere rand.

Beter bestand tegen de toekomst

Doordat streamingdiensten steeds betere streams aanbieden is dit een welkome upgrade. Tidal was natuurlijk al langer bezig met hi-res muziek, maar ook Deezer is niet stil blijven zitten. Daarnaast is het steeds makkelijker om muziek in hoge resolutie te downloaden.

De upgrade aan het HEOS draadloos audio systeem is er dan ook een die het absoluut bestaansrecht geeft voor de komende jaren. Als we er nu ook nog Apple Music en Qobuz in krijgen is het helemaal een compleet pakket.

Advertenties
Tagged with: , ,
Geplaatst in draadloos audio systeem, multi-room audio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow Audio Industrie updates on WordPress.com
komende feestdagen
  • Christmas Eve december 24, 2018
  • Christmas Day december 25, 2018
  • Second Day of Christmas december 26, 2018
%d bloggers liken dit: